ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ | To αρχαιότερο καρναβάλι στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία !

Αναμφισβήτητα το πιο ξακουστό καρναβάλι στην Ελλάδα είναι αυτό της Πάτρας. Ο κόπος πέντε μηνών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία !

Μέσα από την σελίδα μας στο Facebook μεταφέραμε κάποια πλάνα μέσα από το ionian chanel το οποίο είχε live μετάδοση από την πλατεία Γεωργίου σχετικά με το συνέβαινε στην πόλη του καρναβαλιού!

Η ιστορία του καρναβαλιού της Πάτρας μετρά 190 χρόνια ιστορίας από το 1829 . Ψυχή του καρναβαλιού αποτελούν οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινές, Πατρινοί, επισκέπτες και φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού άνθρωποι κάθε ηλικίας οι οποίοι συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις τόσο στις επίσημες όσο και σε εκατοντάδες άλλες ανεπίσημες όπως αποκριάτικοι χοροί, μπαλ μασκέ και γλέντια σε σπίτια, γειτονιές, κλάμπ, καφέ, εστιατόρια κτλ.

Φέτος υπολογιστικέ από τους αρμόδιους οτι στα γκρουπ των παρελάσεων πήραν μέρος 42.000 άτομα ενώ οι επισκέπτες που κατέφθασαν για να το παρακολουθήσουν από Ελλάδα και εξωτερικό ξεπέρασαν τις 75.000 !

Τέλος φέτος για πρώτη είχαμε και Κινέζικη συμμετοχή   από την λαϊκή δημοκρατία της Κίνας ο οποίος να συμπληρωθεί οτι έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

Δείτε το παρακάτω βίντεο !

Παρέλαση βραδινή Σαββάτου

Παρέλαση Κυριακής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *